För ungefär en vecka sen genomförde polisen ett tillslag mot jägare på två olika orter i Dalarna och Härjedalen. Stora resurser lades på att ta de två männen till polisstationen och genomsöka deras bostäder.

Vid kl 6 på onsdagsmorgonen i förra veckan slog ett 15-tal poliser till mot mannens bostad i Rättvik. Ungefär samtidigt greps hans jaktkamrat i ett liknande tillslag av sex poliser i Lillhärdal.

Polisen beslagtog telefoner, datorer och vapen. Man sökte igenom respektive hem och frysar. Båda männen fick tillbringa ett dygn i fylleceller i Borlänge och då de släpptes fria fick de ingen hjälp med att ta sig hem igen.

– De kunde ju ringt och bett oss komma till polisstationen istället för att göra ett tillslag i hemmet. I vilket fall hade det varit tillräckligt med ett par poliser som ringt på dörren. När jag frågade om det svarade de bara att det inte går till på det viset, säger en av männen till Svensk Jakt.

I nuläget vill varken polis eller åklagare avslöja några detaljer om utredningen och man hänvisar till förundersökningssekretess.

Hämnd från före detta sambo

Enligt mannen i Rättvik anade han att polisen skulle ta kontakt med honom då han via bekanta fått höra att hans före detta sambo ville misskreditera honom genom att anmäla honom för grovt jaktbrott. Han ska tidigare ha skickat två bilder till sambon, en på ett vapen och en på en död fågel. Det ska också vara misstänkt fågeljakt från bil fallet handlar om.

För tre veckor sen rapporterade Jaktjournalen om ett annat större och våldsamt polistillslag mot ett gäng jägare.