➤ Vid 21:30-tiden på torsdagskvällen tvingades polisen i Malmö rycka ut efter larm om storbråk i ’utanförskapsområdet’ Rosengård. Två personer uppges ha skadats och fått föras till sjukhus i samband med att gäng attackerade varandra med tillhyggen.

En av de skadade ska ha misshandlats med ett järnrör. Hur den andre personen skadats eller exakt vilka skador de två personerna ådragit sig är oklart. Polisen uppger endast att det rör sig om två män, 26 och 27 år gamla och att de var vid medvetande då de fördes till sjukhus.

Polisen förstärkte på torsdagskvällen säkerheten på och kring sjukhuset dit de två skadade förts i syfte att förhindra att gängkonflikten fortsatte där. Detta har varit ett stort problem för sjukhuspersonal på senare tid.

Det finns inga uppgifter om att några gärningspersoner gripits. Polisen uppger dock att ”vissa utredningsåtgärder pågår” och att en anmälan om grov misshandel har upprättats.

Exakt hur många som deltog i kravallerna är oklart. Polisen talar bara i termer av ”många”. Efter att avspärrningar upprättats uppges i storleksordningen 50-75 personer ha befunnit sig på platsen för upploppen kring Rosens väg. Motivet till storbråket är inte klarlagt.