SVT har hamnat i hetluften efter en satir om terroristorganisationen Islamiska staten. I sociala medier rasar invandrare över videomaterialet.

På fredagskvällen sände statstelevisionen satirprogrammet Svenska nyheter med Jesper Rönndahl i spetsen. Programmet skämtar om politik och aktuella ämnen.

Fredagens program behandlade de så kallade IS-”resenärerna” från Sverige som nu vädjar om att få återvända till trygghet och välfärd. Det har väckt starka reaktioner i sociala medier. Se det uppmärksammade satirinslaget nedan:

Mängder av kommentarer
Under helgen har mängder av kommentarer rasat in mot SVT i sociala medier. Det gick så långt att SVT var tvungna att stänga av kommentarsfältet för sitt konto på Instagram.

Samhällsnytt har lyckats fånga upp en del kommentarer innan SVT och andra konton har raderat dem. Här nedanför följer ett utdrag av reaktionerna:

Ett flertal personer uppmanar andra att försöka tysta public service-aktören genom att anmäla videoklippet för stötande innehåll och därmed möjligen få det borttaget från plattformar.

Flera personer undrar om aktörer, såsom Näthatsgranskaren, som annars anmäler kommentarer på nätet för HMF och förtal även i detta fall kommer att anmäla.