Strax efter klockan tre natten mot söndagen fick polisen i Västerås larm om att en kvinna i 25-årsåldern som våldtagits av föraren av den svarttaxi hon valt att åka med. Efter övergreppet ska kvinnan ha dumpats utmed riksväg 66 i höjd med Surahammar.

Kvinnan uppges ha hittats av ett förbikörande par och förts till sjukhus för vård och rättsmedicinsk undersökning. Uppgifter om skadeläge saknas. Kvinnans kläder beskrivs som söndertrasade.

Våldtäkten ska ha ägt rum i fordonet som föraren kört in på en parkeringsficka. Ingen person har gripits och polisen har inte offentliggjort några av de uppgifter om signalement på gärningsmannen eller fordonet som kvinnan lämnat.

Daniel Wikdahl, presstalesperson på Polisregion Mitt, säger att han är glad över att paret stannade och tog sig an kvinnan.

– Det är alldeles för många som bara åker förbi, konstaterar han med underförstådd hänvisning till den rädsla som på senare år spridit sig i spåren av att vägpirater, ofta med utländskt ursprung, blivit ett allt vanligare fenomen utmed vägarna i Sverige.