Fyra unga män i 17-årsåldern har anhållits efter att i fredags ha kidnappat en 16-årig yngling från Ribbyskolan i Västerhaninge i södra Storstockholm  och sedan begärt en lösensumma av föräldrarna för att släppa honom. Gärningsmännen greps efter en vild biljakt.

Ynglingen tvingades in i en bil och fördes från platsen. Han ska även ha misshandlats under fångenskapen.

I kontakt med 16-åringens föräldrar instruerades de att lämna de begärda pengarna vid en parkbänk i närliggande Tungelsta. Polisen vill inte uppge hur stor lösensumma som begärts.

På lördagen fick polisen uppgifter om att kidnappargänget skulle uppehålla sig på en campingplats i området Östnora. Uppgifterna visade sig stämma, men när polispatruller anlände till platsen gjorde kidnapparna en utbrytning med sitt fordon, rammade flera polisfordon och flydda i hög fart.

Efter en spektakulär biljakt tappade kidnapparna kontrollen över sitt fordon och kraschade in i ett förråd vid en minigolfbana där barn ofta vistas. Som tur var fanns inte någon person där vid det aktuella tillfället.

Materiella skador uppstod på träbyggnaden och flera polisfordon. En polis åsamkades även vissa fysiska skador.

Två av de fyra anhållna unga kidnapparna var på rymmen från ett hem i södra Sverige. Uppgifter saknas i övrigt om gärningspersonerna.