Det var på tisdagsförmiddagen som norskan Rubi Løkens vän skulle ta hennes hund på promenad genom centrala Oslo. På hundpromenaden blev de attackerade av en rånare och hunden började skälla mot denne. Då svarade rånaren med att sparka ihjäl hunden.

Händelsen inträffade klockan 10.30 på tisdagen i parken St. Hanshaugen. Den rånade vännen blev bestulen på 2 000 norska kronor och sedan flydde gärningsmannen. När vännen förtvivlat tog med den skadade hunden och sökte hjälp i en närliggande taxibil ska chauffören ha vägrat att hjälpa till.

Polisen har nu gått ut med gärningsmannens signalement i norsk media. Han beskrivs vara i 35-40 årsåldern och av utländskt ursprung. Mannen är omkring 180 centimeter, mörkhyad och har skägg. Vid rånet bar han en brun tröja och mörka jeans. rapporterar Nettavisen.

https://www.facebook.com/rubi.c.loken/videos/10157070416675211/

Avled
Rånaren sparkade den skällande hunden två gånger mot huvudet. Av sparkarna ska hunden ha flugit iväg. Senare konstaterade veterinär att sparkarna hade resulterat i krossad skalle och bruten nacke. Det är oklart om hunden dog av skadorna eller tvingades avlivas.

https://www.facebook.com/dyrehjelperne/posts/2558365124176061

LÄS ÄVEN: Nytt fall av djurplågeri: igelkott spetsad genom munnen