frej-larsson-93883

Frej Larsson döms för dödshot mot kvinnlig polischef.

Kultur

Vänsterextrem artist frias efter dödshot mot kvinnlig polis

Publicerad 10/29/2018
Annons

Den vänsterextreme artisten Frej Larsson frias av tingsrätten från anklagelserna om olaga hot mot en namngiven kvinnlig polischef. Domstolen anser inte att bevisningen räcker.

Larsson hade lagt upp bilder på Instagram där en fisk sprättades upp med kniv. Fisken hade den 35-årige artisten gett samma namn som den kvinnliga polisen. Bilden ackompanjerades av diverse könsord, antydningar om att Larsson visste var polischefen bor, att hon skulle få lida samt hashtaggarna #dåskahonskjutas och #snuthat.

I en låt som lades ut på bland annat Spotify uttryckte Larsson återigen åsikten att samma poliskvinna ska skjutas. Tingsrätten anser dock inte att det är bevisat att artisten menade allvar med det hotet.

Huruvida bilden på Instagram utgör hot eller inte valde domstolen att inte överhuvudtaget ta ställning till. Detta med hänvisning till att man ansåg det inte vara helt bevisat att Larsson själv lagt upp bilden på sitt Instagram-konto.

Under rättegången uppträdde Larsson vid flera tillfällen oseriöst. För att frias från anklagelserna relaterade till Instagram-bilden hävdade artisten att fiskar minsann också kan vara poliser. Han drev också resonemanget att ”skjutas” skulle tolkas som i den kända födelsedagsvisans strof ”då ska hon skjutas på en skottkärra fram”.

Domstolen var inte enig. Två nämndemän ansåg att Larsson skulle fällas för låttexten.

Larsson försvarades i rätten av den profilerade asylaktivisten och juristen Viktor Banke. Han anser att rätten ”gjort en korrekt bedömning”.

Hat och hot mot polisen ”samhällskritik” enligt Aftonbladet
Den vänsterradikala boulevardtabloiden Aftonbladets kolumnist Oisin Cantwell instämmer och menar att rättsväsendet har viktigare saker att göra än att lagföra hot om våld och mord mot poliser. Larsson aktiviteter är enligt Cantwell att betrakta som en form av ”samhällskritik”.

Bakgrunden till Larssons intresse för den aktuella poliskvinnan är att hon ansvarade för en razzia mot en av artistens rap-konserter där ett flertal personer i publiken greps för narkotikabrott.

Vänsterpolitiskt hat mot polisen ett utbrett fenomen
Det utbredda vänsterpolitiska hatet och sanktionerandet av våld mot polisen har väckt stark kritik, både inifrån kåren och från samhället i övrigt.

För en tid sedan skrev den profilerade vänsterextremisten, militanta feminist och HBTQ-aktivsten Karin ”Kakan” Hermansson, med framskjutna uppdrag inom Sveriges Radio och SVT, uttalanden om att mord på poliser inte var något att bry sig om eftersom ACAB – all cops are bastards.

Kritik riktades även mot Aftonbladets kommunistiska kulturchef Åsa Linderborg efter att hon i en krönika indirekt legitimerat invandrargängens stenkastning och brandbomber mot polis i ”utsatta områden”. Linderborg resonerade att det var en sak att utsätta poliser för våld men en annan och mindre acceptabel sak att göra detsamma mot exempelvis brevbärare.

I både fallen byggde resonemanget på att den svenska polisen ska betraktas som en fascistisk organisation och ett verktyg för en tillika fascistisk regim.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons