Den 26 maj är det val till Europaparlamentsvalet och redan nu kan man förtidsrösta. I detta val kryssar jag min favoritkandidat som jag vet kommer företräda mig och alla SD:are på ett bra sätt.

Kristina Winberg är en genuin SD:are som varit aktiv i tio år. Hon började i en tid när SD var långt ifrån accepterat, när hotet, både fysiskt, socialt och karriärsmässigt var långt mycket värre än vad det var idag.

Hon kom in i den nationella politiken hastigt och plötsligt när SD valde att skicka ”verklighetens folk” till Bryssel. Jag var med i den valkampanjen och stöttade Kristina inför debatter och dylikt. Det är inte lätt att sätta sig in i allt, på kort tid i en komplicerad fråga som EU faktiskt är.

Kristina gav aldrig upp, kämpade och slet och kom in i Europaparlamentet när SD fick sina två första mandat.

Sedan dess har hon bara växt i sin roll. Vi har under tiden suttit i varandras motsvarigheter i utskotten: jag i justitieutskottet i Riksdagen, hon i LIBE-utskottet i EU. LIBE har hand om centrala frågor som kriminalpolitik men även migration. Därigenom hade vi kontinuerlig kontakt rörande dessa frågor, där vi synkade våra åsikter och stöttade varann i frågor som skulle komma endera vägen.

Min bedömning av det samarbetet och Kristinas insatser i parlamentet är enbart goda. Hon har varit ambitiös och mån om att förvalta väljarnas förtroende på bästa möjliga sätt och vi hade bra samarbete under åren.

Utöver det rent parlamentariska vet jag också att Kristina varit duktig på att upprätthålla och skapa nya kontakter i parlamentet. Hon har skaffat sig ett brett kontaktnät inte bara inom vår egen grupp som gällde en majoriteten av tiden, EFDD, utan även bland andra partier och grupper, som alla uppfattar henne som trevlig och rolig. Även våra politiska motståndare.

Hon har även värdesatt att se saker i verkligheten, på plats och reste en hel del för att bilda sig en uppfattning om problemet Europa står inför.

En av resorna gjorde vi tillsammans när vi besökte Frontex och italiensk kustbevakning rörande anstormningen av båtmigranter över medelhavet. Under de mötena var Kristina en av de få under resan (jag var väl den andre) som öppet kritiserade och motsatte sig Italiens, på den tiden, slappa inställning till båtmigranterna.

Dessa egenskaper; mod, ambition, motivation och jävlar anamma gör att jag vill se henne en mandatperiod till i Europaparlamentet där hon kommer fortsätta driva frågor om migrationsstopp, gränsskydd samtidigt att motarbeta EU:s överstatlighet.

Jag vet personligen att hon brinner för dessa frågor. Det är betryggande eftersom min röst då blir väl förvaltad.

SD pendlar enligt opinionsundersökningarna mellan 3 och 4 mandat. Därför blir det viktigt att personkryssa Kristina, med chansen att hon blir personvald och därmed kommer in även om SD bara får tre mandat.

Därför kommer jag, och jag hoppas alla ni som läser (och er släkt och vänner) kryssa nummer 4 på SD:s valsedel: Kristina Winberg.

Nedan en videosnutt på ämnet jag la upp igår: