Inför det stundande valet i Danmark besökte Stram kurs ledare Rasmus Paludan på torsdagen ett problemområde utanför Odense för att kampanja för sitt nystartade invandrings- och islamkritiska parti. Det dröjde inte lång stund innan ett fullskaligt upplopp var igång.

Valet till Folketinget i Danmark äger rum nästa onsdag. Under våren har Paludan kampanjat aktivt runt om i Danmark för att nå riksdagsspärren vilket enligt mätningar ser ut att lyckas. Men i vissa områden har det varit svårt för partiledaren att nyttja sin demokratiska rätt att genomföra torgmöten.

LÄS ÄVEN: Dansk politiker lekte med Koranen – invandrargäng svarade med upplopp

Ett besök i stadsdelen Vollsmose som dansk media beskriver som ett ’ghetto’ kunde polisen till slut inte garantera Paludans säkerhet och han blev därför evakuerad från platsen samtidigt som ett upplopp utbröt, rapporterar BT.

https://www.youtube.com/watch?v=Pv2se4mRfM8

På plats i Vollsmose sjöng Paludan bland annat ”de ska inte integreras, de ska hem” och det var ingenting som åhörarna på plats kunde acceptera. I videoklippet nedan syns hur invandrare löper amok i området mot kravallutrustad polis.

https://www.youtube.com/watch?v=YFczm-oOsjI

I samband med upploppen sågs slöjbärande kvinnor applådera och hylla vad som försiggick.

LÄS ÄVEN: Rasmus Paludan: ”Danskarna kommer att bli en minoritet och det kommer inte bli kul”

Konkreta mordhot mot Paludan
Den alternativa nyhetssidan 24Nyt uppger att orsaken till att Paludan har blivit evakuerad från två torgmöten de senaste dagarna är att det finns en konkret hotbild mot honom. Enligt vad källor uppgett till tidningen föreligger det planer på att mörda honom. Därför lever han numera med livvaktsskydd från danska säkerhetstjänsten PET.

I videoklippet nedan från torsdagen ses livvakter tvinga in Paludan i polisbilen. Han uppger själv att det beror på tre mordhot som riktats mot honom på bara en vecka.

https://www.youtube.com/watch?v=51iomdLLesI

LÄS ÄVEN: Terrorkopplade islamister samlades i Köpenhamn – dansk politiker svarade med att bränna koranen