En hel radhuslänga med sammanlagt sex bostäder brann ner i Åkersberga, norr om Stockholm. Ingen person rapporteras vara fysiskt skadad.

Det första larmet om branden inkom 01:48 natten till lördag med uppgifter om att det brann i taket i en fastighet. Räddningstjänsten var snabbt på plats men insåg snart att hela radhuslängan, med sex bostäder, var förlorad.

Videoupptagning från branden vittnar om omfattningen. Höga lågor lyser upp nattmörkret och ett stort antal brandmän arbetar hårt för att få kontroll över branden.

Risk för gnistregn

De boende evakuerades till en närliggande skola och kommunen larmades för att ta emot familjer i behov av hjälp, rapporterar Aftonbladet. Även de boende i en närbelägen radhuslänga evakuerades, skriver polisen i en händelsenotis.

Ett 40-tal brandmän kämpade med lågorna under natten och spridningsrisken uppges ha varit stor. Enligt Fredrik Dackland vid Storstockholms brandförsvar, fanns risk för gnistregn över närliggande bostäder men brandmännen lyckades begränsa branden.

Brann hela natten

Tidigt på lördagsmorgonen brann det fortfarande bitvis.

– Det mesta har ramlat ihop, det är mer som en stor glödbädd nu. Men det brinner en del fortfarande vad jag förstår, sa Per Johansson, ledningsoperatör på RC Mitt, till TT vid 7.30-tiden.

Räddningstjänsten blev kvar på platsen under hela lördagen på grund av eftersläckningsarbetet.

Orsaken till branden uppges vara okänd men polisen har inlett en förundersökning angående allmänfarlig vårdslöshet.