Region Dalarna höll i måndags förra veckan en debatt rörande 2025 års budget. Under debatten gick oppositionsråd Kent Ekeroth (SD) upp och kritiserade majoriteten, med Socialdemokraterna i spetsen, för att regionen återigen beviljar den islamistiska förbundet Ibn Rushd skattepengar.

Regionen leds sedan valet 2022 av Socialdemokraterna som stöds av Kristdemokraterna, Centerpartiet och det lokala partiet Dalarnas Sjukvårdsparti (DSP).

LÄS ÄVEN: Rödgrönt styre godkänner stöd till islamistkopplat studieförbund

Redan för 2,5 år sedan när Ekeroth först kom in i regionpolitiken varnade han för Ibn Rushd och SD Dalarna skrev in i sin budget att pengar inte ska tillåtas gå dit. Detta kritiserades då men nu visade det sig att SD fick rätt igen.

Alldeles nyligen har organisationen på andra håll återigen uppmärksammats för att de beviljats bidrag, där flera regioner nu stoppar bidragen. Ibn Rushd har bland annat länkat till hemsidor som anger att stening kan vara ett giltigt straff vid otrohet. På flera håll krävs nu pengar tillbaka av studeiförbundet.

Stockholm stad, som leds av en vänstermajoritet med Socialdemokraterna i spetsen, beviljade i sin tur miljonbelopp till det islamistiska förbundet. Debatten kan ses här nedan:

LÄS ÄVEN: Skattebetalarna tar miljonnota för islamistiskt firande – bara SD sa nej