På söndagen utbröt storslagsmål i det problemtyngda området Nordstan i Göteborg. Enligt vittnesuppgifter utdelades såväl slag som sparkar av en sort som antyder att personerna tränat kampsport. Trots larm från flera personer valde Polisen att inte skicka någon patrull till platsen.

Slagsmålet uppges ha ägt rum utanför Hemköp vid 13:40-tiden på söndagen. Av bilder som cirkulerar från händelsen framgår att det är minst fyra-fem ynglingar, av allt att döma med invandrarbakgrund, inblandade. Redan nedslagna personer ta emot sparkar mot kropp och huvud när de låg på marken.

Som skäl för att inte åka på händelsen uppger Polisen att man inte fick larm från tillräckligt många personer för att bedöma situationen som ett utryckningsärende.

– Vi har inte ens skickat fram en radiobil. Vi resonerar som så att det borde ha varit fler som ringer om det är en allvarlig misshandel, säger Christer Fuxborg på Göteborgspolisen till media.

Nordstan har på senare år blivit ett väl frekventerat tillhåll för invandrargäng – varav många är så kallade ensamkommande flyktingbarn – som säljer och använder narkotika. Ett initiativ för att stoppa utvecklingen bestående av att ställa upp en buss som värmestuga där man serverar knarklangarna kaffe och smörgåsar sjösattes för en tid sedan. Projektet har fått kritik för att ha rakt motsatt effekt.

LÄS MER: Gäng med ’ensamkommande’ har tagit över knarkförsäljningen i Göteborg
LÄS MER: Gängkriminaliteten i Göteborg ska stoppas – med kaffe och smörgås
LÄS MER: Kritik: Kaffe och smörgås mot gängkriminalitet kan få motsatt effekt