På tisdagen publicerar Aftonbladet ett reportage från Kil där ett så kallat ensamkommande flyktingbarn nyligen mördade en äldre kvinna som varit engagerad i de afghanska männen. Fokus ligger på övriga ensamkommande som nu ska ha fått utstå ”hat” på sociala medier. ”De vågar inte gå ut ensamma för att folk skriver så hemska saker till dem”, säger en kvinna i integrationsföreningen till tidningen.

Samhällsnytt har rapporterat utförligt om händelserna i Kil. Den misstänkte gärningsmannen heter Ahmad Nazari, är afghan och är enligt egen utsago 19 år gammal – en uppgift som dock är allt annat än klarlagt.

LÄS ÄVEN: Mördaren från Kil Ahmad Nazari hade avslagsbeslut från Migrationsverket – redan 2017

– Hon var helt fantastisk, säger en kvinna om den mördade 69-åringen som lät ensamkommande bo hos sig.

– Jag känner honom väl. Han är oerhört intelligent och lärde sig svenska på bara några månader, säger en annan medlem i integrationsföreningen om gärningsmannen.

Jättefina pojkar
Efter mordet ska hat ha riktats mot ensamkommande i sociala medier och de ska nu frukta för sin säkerhet.

– De vågar inte gå ut ensamma för att folk skriver så hemska saker till dem. Det är förfärligt att man drar alla över en kam på det här sättet.

LÄS ÄVEN: Mördade kvinnan i Kil engagerad i ensamkommande

Man understryker att ”den absoluta merparten av pojkarna som vi har här är jättefina” och gör ”jättefina insatser”.

”Titta på svenska flickor”
Den mördade kvinnan ska enligt uppgifter ha kört runt en av afghanerna i sin bil i Kil så att han kunde ”titta på svenska flickor”.

På polisen säger man att förhör och tekniska undersökningar just nu genomförs och att man inte kan gå ut med mer information i nuläget.

LÄS ÄVEN: 69-årig kvinna påträffad mördad i Kil – ung man anhållen