I augusti påträffades 66-årige Jeffrey Epstein död i sin cell i New York-fängelset, detta trots att han satt på så kallad Suicide Watch. Epstein var spindeln i ett världsomspännande nätverk som hade regelbundna träffar med unga kvinnor och många menar att han röjdes ur vägen på grund av den information han satt på kring många högt uppsatta personer. Nu avslöjas att tv-kanalen ABC suttit på materialet om Epstein och hans umgängeskrets i flera år utan att ha gått ut med det.

Bland Epsteins vänner fanns politiker, filmstjärnor och kungligheter som följt med på hans ”Lolita Express”, som turerna med privatplanet till ön Little St. James kallades. På grund av sina mäktiga vänner har han alltid sluppit undan lagen, men när det såg att att ändras efter att ett flertal drabbade valt att berätta, dog Epstein i ett påstått självmord – ett självmord som enligt en forensisk expert antagligen var mord.

LÄS ÄVEN: Sexbrottsanklagad miljardär påträffades död i fängelse – hade skador som tyder på mord

En av Epsteins offer ska ha namngett ett flertal prominenta amerikanska politiker, mäktiga affärschefer, utländska presidenter och en välkänd premiärminister bland de som deltagit i orgierna och övergreppen. Bland dessa fanns den före detta presidenten Bill Clinton, som också nämns i det avslöjande Project Veritas släpper på tisdagen.

I klippet, som spelades in i augusti och en anställd på ABC läckt, ses programledaren Amy Robach tala med en så kallad Hot Mic, alltså en mikrofon som är påslagen och spelar in ett samtal som inte var meningen skulle föras vidare eller förekomma i sändning.

Här nämns bland annat Bill Clinton vid namn och att kanalen ska ha suttit på ett omfattande material härstammande från en av Epsteins offer under tre års tid utan att någonsin förmedla det till allmänheten. Även det brittiska kungahuset ska ha fått vetskap om informationen och hotat med konsekvenser.

– Vad vi hade var overkligt, understryker Robach i klippet.

Hon säger även att hon tror att Epstein blev mördad i sin cell.

I kommentarer till Fox News nedtonar representanter för ABC fallet och hävdar att materialet inte var tillräckligt bra för att sändas.