Pandemin har förändrat mycket, speciellt i våra sätt att mötas, både på jobbet och utanför. Men när pandemin nu har gått in i en ny fas och det nu äntligen är det tid arrangera fysiska arrangemang igen men finns det några saker man ska tänka på när man nu kan mötas igen. För någonting vi lärt oss av pandemin är att möten inte måste ge fysiskt, så när man nu också har möjlighet att arrangera evenemang som både är fysiska möten och digitala möten i ett kan det vara bra att vara medveten om hur man gör det.

Hur vi möts och hur arrangemang har arrangerats har verkligen förändrats under de senaste åren. När det inte har varit möjligt att mötas i stora grupper har det i stället blivit allt vanligare att arrangera både möten, konserter och föreläsningar över näten. Men nu är det igen möjligt att faktiskt träffas i större grupper, vad kan man då ta med sig från pandemin?

Hybrida event är nu en möjlighet
Inte allting har varit dåligt med pandemin, utan vi kan också ta lärdom av saker och ting som hänt och som vi tvingats ställa om till under de åren som gått. En sådan lärdom är att det faktiskt är möjligt att exempelvis arrangera evenemang som inte enbart är fysiska eller enbart är över nätet, utan som är en hybrid av dessa.

Ett evenemang som är tänkt att hållas fysiskt kan således bli större och vara öppet även för dem som inte har möjlighet att ta sig till platsen. Med hjälp av sidor som ifairs.com kan man arrangera det som kallas för hybridevent. På så sätt kan man bredda publiken och gör att det blir möjligt för människor runt om i världen som inte kan ta sig till platsen fysiskt att vara med på ett arrangemang. Detta är ett av många exempel på lärdomar som vi kan ta med oss från pandemin, alltså att man inte alltid måste mötas fysiskt. Det betyder att man kan skapa ett arrangemang fysiskt och digitalt samtidigt.

Planering är A och O

Oavsett om man planerar ett fysiskt arrangemang eller ett så kallat hybridevent så är det A och O att verkligen planera för allting. Om man går in för att skapa ett arrangemang som både fungerar för de deltagare som ska delta fysiskt och för dem som kommer sitta hemma bakom datorskärmen och delta så gäller det att man planerat allt i minsta detalj. Inte minst hur dessa två olika arrangemang ska samverka.

Det viktigaste vad gäller hybrid event är just att det blir en bra upplevelse för alla inblandade, både för dem som deltar digitalt och dem som deltar på plats. Ett hybrid event kan kräva extra mycket planering på så sätt, men man får ofta tillbaka det genom att det också är fler som kan delta och fler som får uppskattning av arrangemanget, oavsett om det är en konsert, föreläsning eller ett vanligt möte så kan så många som möjligt faktiskt delta.