➤ Finns det ett samband mellan partisympati och vilka TV-program man följer? Novus har undersökt saken närmare.

Moderata väljare följer i större utsträckning House of Cards, Suits och Wahlgrens värld. Centerpartister ser oftare på Bonde söker fru och Paradise Hotel jämfört med andra. De socialdemokratiska partisympatisörerna gillar Veckans brott och SVT:s dramaserie Vår tid är nu. De följer dessutom Paradise Hotel i mindre utsträckning än genomsnittet.

Lyxfällan är ett populärt tv-program bland Sverigedemokraternas sympatisörer där var fjärde uppger att de följer Lyxfällan. Sverigedemokrater följer i mindre utsträckning program som Game of Thrones, Idol, Vår tid är nu och SKAM.

Sverigedemokrater är även överrepresenterade bland de som inte tittar på något av de valbara programmet överhuvudtaget.

Sett till alliansväljare som helhet så gillar de i större utsträckning House of Cards, Modern Family, Suits, Paradise Hotel och The Americans medan de rödgröna väljarna istället ser mer på Veckans brott och Vår tid är nu.

De väljare som i dagsläget inte vet vilket parti de skulle rösta på ser mer än genomsnittet på Idol, Modern Family, The Walking Dead och Wahlgrens värld.

Vad tittar du helst på?

Undersökningen genomfördes i Novus Sverigepanel med 1 087 intervjuer på ett riksrepresentativt slumpmässigt urval på åldern 18-79 år under perioden 19–24 oktober 2017.