Centerpartiets ungdomsförbund (CUF) hånas i sociala medier för en kampanj där de vill att ”Britt-Marie 45” får sparken, så att yngre människor kan ta hennes jobb, genom att riva upp Lagen om anställningsskydd (LAS).

Britt-Marie trendar på Twitter. Anledningen är ett videoklipp som CUF under eftermiddagen lagt upp på Twitter, Facebook och Instagram där förbundets nyvalda 22-åriga ordförande Réka Tolnai propagerar för att avskaffa Lagen om anställningsskydd (LAS).

Faksimil

– När du studerat klart ska du kunna skaffa dig ett jobb och börja ditt liv. Inga onödiga sosse-lagar ska kunna stoppa dig, säger Réka Tolnai i videon.

– Vi kan ju inte ha en lagstiftning som skyddar Britt-Marie 45, som har suttit kvar i fikarummet i flera år istället för hårt arbetande unga. Hej då Las, avslutar hon.

Videon har mött en hel del kritik och hån i sociala medier där många uttalar sig till stöd för den fiktiva Britt-Marie som CUF vill sparka.

”Någonting säger mig att Britt-Marie, 45, skulle ha någonting att lära er om hur världens f a k t i s k t fungerar era silverskedsmatade borgarungar”, skriver en twittrare.

”Britt-Marie är inte 45, utan 63. Och hon sitter inte i fikarummet. Hon och Linda, 45, täcker upp för Alva, 21, som sjukskrivit sig igen för att hon ’inte sovit nånting inatt’.” skriver en annan.