Det senaste i raden av länder att hoppa av FN:s kritiserade ramverk Global Compact for Migration är Estland. I ett uttalande säger premiärminister Jüri Ratas att ett villkor för att man skulle gå med var att att det gick att nå politisk konsensus kring undertecknandet inom trepartiregeringen, något som visat sig inte vara möjligt.
Ratas konstaterade med hänvisning till FN:s migrationsramverk att reglerad invandring är viktigt men att Estlands lagar på området redan är i harmoni med demokratiska och europeiska principer och kommer att så fortsätta vara i framtiden.
LÄS MER: Sverige ska skriva under FN:s migrationsramverk – och öppna gränserna
Inom den estniska koalitionsregeringen har socialdemokraterna varit för ett undertecknande medan centerpartiet varit tveksamma och det konservativa partiet emot.
FN-ramverket har fått skarp kritik för att mer handla om avreglering än reglering av invandring, med syfte att ytterligare öka de globala folkomflyttningarna som i huvudsak går från den lågutvecklade tredje världen till Västeuropa och Nordamerika.
LÄS MER: SwebbTV: Vad innebär FN:s migrationsramverk Global Compact for Migration för Sverige?
Andra länder som aviserat att man drar sig ur det migrationspolitiska FN-ramverket är Bulgarien, Ungern, Österrike, Polen, Tjeckien och Kroatien.
I Sverige har den rödgröna expeditionsministären sagt att man kommer att skriva under om ingen riktig regering bildats när detta ska ske i december. Inget av de regeringsalternativ som har övervägts har meddelat någon annan avsikt i frågan.
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.