En färsk opinionsundersökning visar att den nationalkonservativa ledaren för Nationell Samling, Marine Le Pen, nästan ligger lika med sittande presidenten Emanuel Macron om de når den andra omgången i det franska presidentvalet.

Undersökningen gjordes av Harris Interactive där Macroin fick 52 procent mot Le Pens 48, enligt DailyMail som citerar den franska tidningen Le Parisien. Våren 2022 hålls nästa presidentval i Frankrike.

Macron kan ställa upp för omval men har ännu inte aviserat om han kommer göra det. Det har däremot Le Pen gjort, som kom tvåa i det senaste presidentvalet år 2017.

Opinionsundersökningen har bara offentliggjort resultatet av den första omgången i presidentvalet, men le Parisien har rapporterat om vad de menar är resultaten i andra omgången. Undersökningen gjordes den 19 och 20 januari.

I förra valet 2017 vann Macron knappt i första valomgången med 24,01 procent mot Le Pens 21,30. I andra omgången hade Macron större marginal med 66,10% mot 33,90%. Men enligt denna undersökning verkar den marginalen minska betydligt nästa år.