På lördagskvällen slog polisen i Göteborg till mot lokaler i anslutning till syrisk-ortodoxa kyrkan i det problemtyngda och invandrardominerade området Bergsjön. I lokalerna festade flera hundra personer. Bakom arrangemanget stod ett av stadens många och på senare tid omskrivna vattenpipskaféer. Polisen menar att tillställningar av den här omfattningen ska ha tillstånd och att lokalerna de facto fungerar som en svartklubb. Det rapporterar GP (19-03-02).

Förutom polisen deltog representanter för flera myndigheter i syfte att uppdaga skattefusk, brott mot alkohol- och tobakslagen, hälsofarlig hantering av livsmedel, bristande brandsäkerhet och invandrade personer som arbetar utan arbetstillstånd. Lördagens tillslag var det senaste i raden i kampen mot svartklubbar och vattenpipskaféer med oseriösa ägare.

LÄS ÄVEN: Kräver undantag från rökförbud för vattenpipor – hotar med ökning av brott

Biljettpriset till evenemanget var enligt arrangören 500 kronor för vanliga gäster och 700 kronor för den som ville få VIP-bemötande. Det stora dragplåstret i underhållningen var en spelning med irakiske storstjärnan Mohammed Alfares.