I norra delen av London upplever många invånare att polisen inte kan skydda tonåringarna mot gängen. Hundratals barn ska ha skickats till bland annat Somalia och Kenya för att undkomma den utbredda gängbrottsligheten och deras utnyttjande av barn.

I en serie intervjuer med tidningen The Observer berättar somaliska mammor som kommit till London efter att ha flytt inbördeskriget i Somalia under 1990-talet att många av deras söner själva bett om att få lämna Storbritannien på grund av gängbrottsligheten.

LÄS MER: Fler mord i London än New York för första gången på 200 år

– Skicka iväg dem har blivit det enda sättet de kan vara säkrare. Frågan om säkerhet har lyfts upprepade gånger av invånarna men ingen har lyssnat. Så många barn har åkt utomlands, säger Rakhia Ismail, vice borgmästare i stadsdelen Islington.

Enligt representanter för den stora somaliska populationen i Islington har mellan 50 och 70 procent påverkats direkt av brottsepidemin.

LÄS MER: Toppkirurg: Våldet i London på sydafrikansk nivå

Debatten om orsakerna och de potentiella lösningarna på Storbritanniens knivbrottsepidemi har gått höga under den senaste veckan. Bara sedan början av 2019 har 17 människor dött efter attacker i London och stormarknadskedjan Asda meddelade nyligen att man kommer stoppa försäljningen av köksknivar.