Strax efter klockan 22 på fredagskvällen tvingades polisen i Helsingborg rycka ut efter ett larm om en skottlossning i området Närlunda. På platsen påträffades två allvarligt skottskadade män. En av dem avled senare av de skador han åsamkats. Den andra vårdas på sjukhus.

Den avlidne uppges vara en 23-årig man och den allvarligt skadade 22 år gammal. Uppgifter saknas om männens härkomst men båda uppges vara kända av polisen sedan tidigare.

Polisen tror att ett flertal gärningspersoner varit inblandade i dådet. Enligt vittnen ska två bilar ha lämnat brottsplatsen efter skjutningen.

Trots omfattande polisinsats och sökning med hundpatrull har ingen misstänkt gärningsperson kunnat gripas. Polisen tvingades även kommendera ut personal till Helsingborgs lasarett för att undvika att den konflikt man tror ligger bakom brottet skulle få ett efterspel där, något som numera annars inte är ovanligt.

– Vi har säkrat upp sjukhuset för att kunna ta emot skadade och ta hand om en eventuell hotbild som finns kvar mot de personer som förs dit. Vi har en beredskap för att det kan bli oroligt om det kommer dit anhöriga, vänner eller bekanta till de skjutna, uppgav Fredrik Bratt till media sent på fredagskvällen.