Vid 15:30-tiden på tisdagseftermiddagen utbröt skottlossning utanför en restaurang i centrala Falkenberg. En man i 25-årsåldern skottskadades och fördes med ambulans till sjukhus.

Gärningsmannen ska ha setts lämna platsen på motorcykel efter skjutningen. Uppgift om den skadade mannens härkomst eller eventuella tidigare brottsliga CV saknas. Han uppges vara i 25-årsåldern. Skotten ska ha träffat i benen.

Ett område kring brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning och spaning efter förövaren med bland annat polishelikopter inleddes. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Två personer greps och förhördes men släpptes sedan. De uppges dock vara fortsatt misstänkta. Polisen har också gjort en husrannsakan kopplad till händelsen. Man vill inte uppge på vilket sätt bostaden är kopplad till den skjutne eller eventuella gärningspersoner.

Polisen kommenderade även ut en patrull till Halmstads sjukhus där den skadade mannen vårdas, dels för att höra honom om händelsen men också för att skydda honom och sjukhuset personal mot eventuella uppföljningar på skjutningen som är vanliga i gängkriminella sammanhang.