En av Sveriges Radios så kallade barnreportrar har dömts för våldtäkt mot barn. Det framgår av domstolshandlingar som Samhällsnytt tagit del av.

Pojken, som bara är 15 år gammal, åtalades för att under augusti och september månader förra året ha våldtagit en sexårig flicka vid flera tillfällen. 15-åringen har erkänt delar av de händelser flickan berättat om och säger i förhör att övergreppen ska ha skett vid mellan åtta och tio tillfällen.

Domstolen skriver i sin dom att det rör sig om en allvarlig kränkning av den sexåriga flickans personliga integritet. Bland annat har pojken fört in ett finger i flickans underliv och stoppat in sin penis i hennes mun. Han ska även ha försökt genomföra vaginala samlag med henne.

15-åringen är svensk och döms till ungdomsvård för våldtäkt mot barn. Han ska nu följa ett ungdomskontrakt som syftar till att förhindra att han ”återfaller i sexuellt avvikande beteende”.

Den dömde pojken ska även betala 180 000 kronor i skadestånd till den utsatta flickan. Nästan hälften av det beloppet döms han att betala solidariskt tillsammans med sina föräldrar.