Philip Dewinter är en flamländsk politiker i Belgien och en av de ledande medlemmarna i nationalistiska Vlaams Belang som förespråkar självständighet för Flandern och en restriktiv invandringspolitik. I en intervju säger han bland annat att ifall Europa inte får stopp på massinvandringen kommer det att bli en europeiska civilisationens undergång.

Dewinter är ledamot av det flamländska parlamentet liksom det belgiska federala parlamentet och EU-parlamentet. I mer än 30 år har han varit en av Europas ledande politiska aktivister som orädd uttalat sig mot farorna med mångkultur, massinvandring samt kulturell och ekonomisk globalism.

I en intervju med Voice of Europe talar han om ämnen som multikulturalismens misslyckande, massinvandring, befolkningsersättning i Europa, det försämrade säkerhetsläget på kontinenten, anklagelserna mot Donald Trump, demokratins tillstånd i USA , det rysk-ukrainska kriget och EU-valet 2024.

Du har varit en stark motståndare till massinvandring i många år nu. Varför är mångkultur i Europa ett misslyckande? Och vad bör göras för att rätta till situationen?

– Tja, det är klart att mångkultur är ett misslyckande. Massinvandring är ett av de största hoten, tror jag, för den europeiska civilisationen och definitivt för de europeiska nationerna. Lösningen är ganska enkel. De allra flesta utlänningar ska inte släppas in. Och de som kommer in illegalt ska sparkas ut. Det är lösningen. Naturligtvis är det inte alltid så enkelt som det här, men detta borde åtminstone vara motivationen för en mer effektiv plan för att assimilera de invandrare som redan är här lagligt. För det tredje bör vi organisera återinvandringen av icke-europeiska invandrare, invandrare som inte vill integreras, som inte vill assimilera sig i vårt land. Om vi ​​inte gör det tror jag att det kommer att vara slutet för Europa som vi känner det. Det kommer att bli slutet på vår europeiska civilisation.

– Vi kommer att åsidosättas. Och massinvandring, som vi känner den, är ett slags fientligt övertagande av vår kultur, av vår identitet, av vårt sätt att leva. Eftersom denna massinvandring inte bara är en fråga om ekonomisk invandring, är det också en politisk och en religiös fråga. Denna massinvandring är ett vapen för att erövra och infiltrera Europa.

LÄS ÄVEN: Franska folket har fått nog av invandring

– Jag tror att det var Houari Boumediene, Algeriets tidigare president, som en gång sa: ”Vi kommer att vinna kriget mot väst med våra kvinnors livmoder, med demografiska vapen, med invandring som vapen.” Och det är vad som händer nu. Massinvandring är ett vapen i händerna på radikal islam, som organiserar detta fientliga övertagande av Europa. Och vi måste stoppa dem. Vi måste stoppa dem med alla demokratiska medel vi har.

– Vi behöver inte tillåta islam på Europas mark. Vi behöver inte subventionera dem. Vi behöver inte erkänna dem, vi behöver inte ge dem tillstånd att bygga moskéer här borta. Europa är inte ett islamiskt territorium. Den europeiska civilisationen och islam är arvfiender. Vi har varit i krig med islam i många, många åratal redan. Vi har flera gånger kunnat trycka tillbaka islam till andra sidan Medelhavet. Poitiers 732, efter slaget vid Wien. Vi tolererade islam i mer än 800 år i Spanien, i Portugal, men vi har inte längre islamisk aggression, islamiskt våld, islamisk terrorism eller islamisk fanatism här borta.

– Titta, du har nu den här intervjun i Bryssel. Det är Jihads huvudstad. Det är en av de mest islamiserade städerna i Europa, 35 procent av befolkningen är muslimer. När det gäller den yngre befolkningen i skolorna är det 60-65 procent. Bryssel kommer att vara en islamisk stad inom 15, 20, 25 år. Detsamma gäller för städer som Antwerpen, Paris, Amsterdam, Berlin, Marseille, och så vidare och så vidare. Vi förlorar kampen mot islamiseringen. Och det betyder att, ja, naturligtvis, vi måste inse att islam inte hör hemma i Europa och inte har något med Europa att göra. Och om möjligt måste vi minska det islamiska inflytandet i Europa till ett minimum. Naturligtvis kommer det alltid att finnas en europeisk islam, men det som händer nu har ingenting att göra med skapandet av en sorts europeisk islam, en upplyst islam. Nej, det kommer aldrig att finnas en upplyst islam.

Européer ersätts

Dewinter har skrivit en bok om det som brukar kallas ”den stora ersättningen/utbytet” där Europas infödda befolkning håller på att ersättas av massinvandring, islamisering och demografi.

Han hänvisar till vad som händer i Paris med jämna mellanrum, men även Bryssel och andra europeiska städer, med våldsamma invandrarupplopp. Han varnar för att situationen till slut kommer att kulminera i en konfrontation och blodsutgjutelse, något som än så länge är möjligt att undvika men att tiden för en fredlig lösning håller på att rinna ut.

– Mainstreammedia och liberala politiker försöker associera hela idén med befolkningsväxling med extremhögern, rasism, nationalsocialism och så vidare och så vidare. Det är den klassiska historien: stämpla din motståndare som en nazist eller en fascist eller en rasist och det är slutet på debatten. Du behöver inte prata om ämnet längre. Det är vad som händer även med det här ämnet och med den här boken. Och om märkningen, den rasistiska och högerextrema och fascistiska märkningen inte räcker, så går de in på terroristsaken och säger att Tarrant och Breivik nämnde denna idé.

Ny världsordning

Bakom den destruktiva utvecklingen menar han att en globalistisk elit ligger vars mål är att förstöra den nuvarande ordningen och ersätta den med en slags idé om ett globalt samhälle där det inte finns några kulturella skillnader eller skillnader mellan nationer och civilisationer – en gammal idé som aldrig kommer att fungera, slår han fast.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Tusentals afrikanska män stormar EU