USA:s president Donald Trump överväger skärpta vapenlagar efter skolmassakern i Florida tidigare i månaden. Det skriver Fox News.

En av de åtgärder som nämnts är att införa ett förbud mot så kallade ”bump stocks”. ”Bump stock” är en modifiering som gör att ett halvautomatiskt vapen uppför sig som ett helautomatiskt vapen. En sådan modifiering användes av Stephen Paddock i oktober förra året vid massakern i Las Vegas, den värsta skjutningen i USA:s historia.

En annan åtgärd som Trump sägs ha tagit upp är att minska unga människors tillgång till vapen. En kompromiss som nämnts är att införa en åldersgräns på 21 år, samma som för köp av alkohol i USA.

LÄS MER: FBI kan ha fått tips om skolskytten Nikolas Cruz redan i höstas

Presidenten har även föreslagit att det ska finnas beväpnad personal i skolorna som kan avvärja en potentiell angripare. Och lobbygruppen National Rifle Association (NRA) motsätter sig skarpt alla inskränkningar av möjligheten att äga vapen i USA.

Samtidigt som NRA försöker pressa Trump att inte skärpa vapenlagarna befinner sig organisationen själv under stark press. Ett flertal bolag har meddelat att de bryter sitt samarbete med NRA efter skolmassakern. Detta trots att NRA inte har något med massmordet att göra.

Flygbolagen Delta och United, hyrbilsföretagen Enterprise Holdings och Hertz, försäkringsbolaget MetLife och datasäkerhetsföretaget Symantec Corporation är några av dem som inte längre erbjuder rabatter eller erbjudanden till NRA:s medlemmar.