Flera deltagare greps vid lördagens första maj-demonstration i Stockholm mot corona-restriktioner och för återupprättande av de medborgerliga friheter som inskränkts kraftigt med hänvisning till pandemin. En av de gripna är musikprofilen Christoffer Lundquist, känd från bland annat popgruppen Roxette.

Lundquist deltog i demonstrationen utrustad med en akustisk gitarr och fortsatte att sjunga under det att han fördes bort av polisen och tvingades in i en polisbuss. Det är oklart vad som hände sedan. Andra som greps har vittnat om att de körts iväg till andra delar av stan och sedan släppts.

LÄS MER: REPORTAGE: Dagens demonstration mot restriktionerna – och misslyckad polisinsats

50-åriga Lundquist är från Lund och sedan länge etablerad som musikproducent, låtskrivare och musiker. Han driver en musikstudio i skånska Vollsjö där många populära artister spelat in sina skivor genom åren.

Lundquist har fungerat som producent för artister som Gyllene Tider, Ulf Lundell, Peter Jöback och Sahara Hotnights. Han har också turnerat som musiker med bland annat Per Gessle och Marie Fredriksson i deras grupp Roxette. Han har även gett ut skivor i eget namn.

Samnytt söker Lundquist för en kommentar.