I en debattartikel går SD-ledaren till motattack mot Socialdemokraterna som han menar utgör den verkliga säkerhetsrisken för Sverige och listar ett flertal exempel på hur illa partiet och dess ministrar agerat under åren.

Efter Socialdemokraternas pressträff på fredagsmorgonen, där partiet under drygt tio minuter återupprepade gamla falska anklagelser om Sverigedemokraternas påstådda kopplingar till Ryssland och Putin, har reaktionerna fortsatt komma i en strid ström där alla oavsett partitillhörighet finner utspelet bisarrt och desperat.

LÄS ÄVEN: Socialdemokraterna kallade till pressträff om ’hotet’ från SD

En som reagerat kraftigt är SD-ledaren Jimmie Åkesson. I en debattartikel i Expressen tillbakavisar han Socialdemokraternas anklagelser och konstaterar att det i stället är dom själva som utgör säkerhetshotet.

”Verkligheten är Socialdemokraternas värsta fiende”, skriver Åkesson och konstaterar att  desperationen hos Socialdemokraterna i år är ”ännu större och man tar uppenbarligen i från tårna och kastar allt vad värdighet och självrespekt heter, i soporna”.

Rädda för att förlora makten

Han konstaterar även att man vanligtvis hör en liknande retorik från auktoritära och maktfullkomliga partier i världen som försöker sprida rädsla, lögner och konspirationsteorier om oppositionen då man är rädda för att förlora makten.

Skulle vi sänka oss till Socialdemokraternas nivå så skulle vi kunna påminna om hur Anders Ygeman gav obehörig utländsk personal tillgång till säkerhetsklassad information om svenska medborgare. Eller hur Mehmet Kaplan, en minister i Socialdemokraternas tidigare regering, hade gemytliga möten och middagar med islamister. Eller varför inte påminna om att det suttit islamister i Socialdemokraternas partistyrelse?

Socialdemokrater ska inte ta ordet säkerhetshot i sin mun, de är uppenbarligen ett vandrande hot mot Sverige, hela bunten. Facit över deras förödande politik finns att beskåda utanför fönstret, eller i vilken nyhetstidning som helst.

Vidare skriver Åkesson att Socialdemokraterna är ”ett sorgligt, ryggradslöst och desperat maktparti som inte skyr några medel för att skyla över sina misslyckanden och sitt långdragna och tragiska svek mot det svenska folket”, och hade partiet ”någon skam i kroppen skulle de ställa sig upp och rakryggat ta ansvar för vad de ställt till med för svenskarna, i stället för att rapa glåpord och fabricerade påståenden om oppositionen”.

LÄS ÄVEN: Gammelmedia i fejkad nazistskandal mot SD