Strax efter midnatt natten mot måndagen fick polisen i Timrå larm om att ett äldreboende stod under beskjutning. På plats kunde man konstatera att byggnaden fått skottskador på fasaden och att kulor gått in genom fönsterrutor.

Ingen person har gripits och polisen har heller ingen misstänkt för brottet. Man kan inte uttala sig om ett tänkbart motiv och säger sig inte känna till någon hotbild mot någon som bor eller arbetar i fastigheten.

Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott. Teknisk undersökning har under dagen gjorts inom ett avspärrat område kring äldreboendet och vissa fynd uppges ha gjorts. Ett flertal personer har förhörts om eventuella iakttagelser i samband med skjutningen. Men polisen vill få in fler tips som kan lämnas på telefon 114 14.

Stor oro bland de äldre och personalen
På äldreboendet är oron nu stor efter händelsen. Både de äldre och personalen vittnar om att det känns otroligt obehagligt att ha utsatts för beskjutning. Till dess gärningspersonerna gripits kan det heller inte uteslutas att det händer igen.

Ingen person skadades vid beskjutningen, bland annat beroende på att de flesta låg och sov och därför inte befann sig i skottlinjen.