I fredags misshandlades en elev på en skola i Kiruna så svårt att han tappade medvetandet. Elevens mamma är kritisk till skolans agerande.

Det var två andra elever på samma lågstadieskola som gett sig på pojken med slag och sparkar. Då mamman kom till skolan var hennes son svårt medtagen men kontaktbar. Han ska enligt egen utsago ha varit medvetslös under ungefär en halvtimme.

Det var mamman som också tog sonen till akuten på Kiruna sjukhus där man skickade vidare honom med ambulans till Gällivare sjukhus för observation.

– Jag förstår inte varför personalen på skolan inte direkt ringde ambulans. Läkarna har sagt att det har varit en mycket brutal misshandel, säger mamman till statstelevisionen.

Hålls hemma

På lördagen fick pojken komma hem och nu vågar inte mamman skicka tillbaka vare sig honom eller hans lillebror till skolan. Ska det ske kräver hon först besked om vilka åtgärder man avser vidta för att säkerställa att något liknande inte sker igen. Från skolans sida har man uppgett att man ska ha krismöte och ändra vissa rutiner.

LÄS ÄVEN: Gäng rånade, misshandlade och förnedrade pojke – stal insulinpump

Hon vill även se att något görs för eleverna som misshandlade hennes son.

– De pojkarna måste också få hjälp. De mår ju inte bra.

Unikt fall

Tillförordnad skolchef Conny Persson är bestört över den brutala misshandeln.

– Jag har varit med länge men aldrig varit med om att det här har hänt i så pass unga år, säger han.

Skolan har gjort en anmälan till socialtjänsten och till skolförvaltningen som ett kränkningsärende. Fallet är även anmält till Arbetsmiljöverket.