Tedh Enfors, moderat politiker i Värnamo, lämnar partiet sedan han avslöjats med att jaga småpojkar på internet för sexuella kontakter. Det berättar lokale partiordföranden Karl-Mats Bodestad för Samnytt.
– Han sade upp sitt medlemskap på stående fot samma kväll och natt, säger han.

Utåt sett gift med en kvinna, familjefar och moderat affischnamn. Bakom fasaden en man med homosexuell läggning som attraheras sexuellt av minderåriga pojkar.

Förra veckan avslöjas den moderate politikern Tedh Enfors i Dumpens fällor. Han har under flera månaders tid sexchattat med flera olika konton på nätet i tron att det är minderåriga pojkar på andra sidan skärmen.

”Sjukt”

Av konversationerna framgår tydligt att Enfors har en annan sexuell läggning än den han utåt sett har. ”Jag är också gay”, skriver han bland annat och frågar någon han tror är en 14-årig pojke; ”Har du tagit nåt där bak nångång?”

EXKLUSIVT: Patrik Sjöberg jagade medaljer på 80-talet – nu jagar han pedofiler

– Sjukt, säger han själv om sin läggning när han konfronteras med uppgifterna.

Tedh Enfors berättar under konfrontationen med Dumpen att han tänker söka hjälp, samtidigt som han vädjar om att inte bli filmad.

– Men snälla, måste ni lägga ut detta? utbrister han och håller händerna för ansiktet.

Lämnar partiet

Tedh Enfors satt under förra mandatperioden med i Moderaternas lokala föreningsstyrelse som kassör. Han kandiderade för partiet i valet förra hösten, satt med i en kommunal nämnd och var även nämndeman för Moderaterna i Jönköpings tingsrätt.

Uppdrag som han abrupt tvingades lämna förra veckan. Karl-Mats Bodestad, ordförande för Moderaterna i Värnamo, berättar:

– För ganska precis en vecka sedan blev vi kontaktade av organisationen Dumpen.se efter att de fångat in Ted Enfors. Han hade gått över alla trösklar man kan gå, och de berättade att klockan åtta ikväll offentliggör vi detta.

– Under kvällen och natten hade vi kontakt med Tedh. Han avsade sig givetvis sina uppdrag och han avsade sig medlemskapet i vår partiförening.

– Han sade upp sitt medlemskap på stående fot samma kväll och natt.

Familjefar och pojktränare

Tedh Enfors är pappa till två små pojkar. Han har dessutom varit tränare för sjuåriga pojkar som spelar fotboll i IFK Värnamo.

– Vi har via hans fru fått veta att de har fått hjälp och stöd, och vi har också erbjudit hjälp och stöd, säger Karl-Mats Bodestad.

– För vår del är det inte mycket mer vi kan göra.

Bodestad berättar att partiet chockats av uppgifterna om att partikollegan har en sexuell läggning där han söker sexkontakter med barn.

– Det är väl ofta så att de är duktiga på att dölja det och det sker i det tysta. Ingen av oss har ens kunnat drömma om något sådant här, och vi tar givetvis kraftigt avstånd från allt sådant, säger Karl-Mats Bodestad.