Polisen i Malmö skulle klockan kvart över tio idag på förmiddagen hålla pressträff med anledning av det bombattentat som igår kväll riktades mot polishuset i Rosengård. Men pressträffen avbröts av att brandlarmet gick.

Kim Hild på polisens ledningscentral i Skåne bekräftar för Samhällsnytt att brandlarmet utlöstes innan pressträffen hann börja.

– Jag såg också det på sändningen, men det ska inte vara något som har hänt där, säger hon.

Hild bekräftar att det är brandlarmet som utlösts, men säger att rättscentrum, där pressträffen skulle hållas, inte utryms.

– Det är inget som har hänt, det råkade bara gå ett larm, berättar hon.

Enligt Sydsvenskan utrymdes dock byggnaden och det ska ha förekommit rökutveckling i lokalerna. Troligen var det en köksfläkt som orsakade rökutvecklingen.

Samhällsnytt har försökt få tag på Nils Norling, en av de poliser som ska vara på plats vid rättscentrum, men han har inte gått att nå.

Under natten anhölls två män, kända av polisen sedan tidigare, misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse med anledning av bombdådet mot polisstationen i Rosengård. Händelsen hanteras som en så kallad särskild händelse och polisen har gått in i stabsläge i syfte att kunna kraftsamla alla tillgängliga resurser i regionen, skriver myndigheten på sin hemsida.

Ingen människa skadades i explosionen, som tros ha orsakats av en handgranat, men flera parkerade privata bilar som tillhör poliser som jobbar i polishuset skadades. Även fasaden på polishuset fick splitterskador.