Tyskland kan vara på väg att lämna den europeiska unionen. EU, där man idag är största land och dess federala valuta, euron. Landet kan även komma att lämna det klimatalarmistiska så kallade Paris-avtalet. I varje fall om snabbt och stadigt växande nationsvänliga Alternativ för Tyskland (AfD) får bestämma.

Tyskland står inför nyval till förbundsdagen. Detta efter att den nuvarande S-ledda så kallade trafikljuskoalitionen med liberala FDP och De Gröna spruckit.

Samtidigt har stödet för nationsvänliga AfD ökat kontinuerligt och kraftigt. Och fram till valdagen den 23 februari kan partiet ha vuxit sig än starkare.

Skulle AfD hamna i regeringsställning har man som mål att låta lotsa Tyskland ut ur EU, ut ur euron och ut ur Paris-avtalet. Det är de tunga frågorna som partiet kommer att driva i valrörelsen. Formellt spikas partiprogrammet vid en nationell konferens den 11 och 12 januari.

Många missnöjda med vänsterliberala vanstyret

Många tyskar är trötta på att vara EU:s ekonomiska draglok och i särklass största nettobetalare. Lika trötta är man på den med gröna förtecken vanskötta energipolitiken med en total nedläggning av kärnkraften som försatt landet i en akut krissituation.

AfD håller konferens.

AfD tror sig kunna öka sitt redan stora väljarstöd genom att fånga upp det här missnöjet på samma sätt som man fångat upp missnöjet med den utomvästliga massinvandringen. När det gäller energipolitiken vill man se ett återupptagande av samarbetet kring naturgas med Ryssland via Nord Stream, som kom av sig när Ryssland invaderade Ukraina.

EU en “planekonomisk superstat”

Beträffande euron står det ännu inte spikade förslaget till partiprogram att Tyskland måste “lämna den missriktade vägen med permanenta räddningsaktioner genom att återinföra en nationell valuta“. Man syftar här på de enorma räddningspaket på hundratals miljarder euro som tyskarna till stor del fått bekosta för att rädda den gemensamma valutan från haveri efter att man i Bryssel förivrat sig i sina federalistiska ambitioner och låtit skräpekonomier som Grekland ansluta sig.

Partiet ogillar också den mer allmänt den “planekonomiska superstat” som EU förvandlats till. I utkastet till partiprogram skriver man: “Vi anser att det är nödvändigt för Tyskland att lämna Europeiska unionen och etablera en ny europeisk gemenskap.

Ifrågasätter konsensus om klimatkatastrof

Samtidigt kräver man i utkastet till partiprogram ett tyskt utträde ur det klimatalarmistiska Paris-avtalet. I likhet med allt fler ifrågasätter man den “påstådda vetenskapliga konsensus” om en annalkande klimatkatastrof som man menar är politiskt konstruerad snarare än grundad i några ovedersägliga fakta.

AfD ansluter sig i stället till den hållning där man dels menar att det inte är mycket människan kan göra åt de klimatförändringar som jorden varit föremål för sedan planeten skapades och där man dels också betonar de positiva effekterna av ett något varmare klimat som “en drivkraft för ökad global växttillväxt som “främjar världens näring

Vill att det tyska abortförbudet efterlevs

Vad många inte känner till är att abort är olagligt i Tyskland. I praktiken görs dock undantag från lagen för de 12 första graviditetsveckorna och under förutsättning att kvinnan får rådgivning innan graviditeten avbryts.

AfD vill nu strama upp regelverket och rådgivningsrutinerna under vad man kallar en “välkomstkultur för barn“, där aborter inte ska utföras lika slentrianmässigt som hittills och lagtexten följas i större utsträckning. Andra partier vill i tvärtom legalisera abort. Frågan har debatterats intensivt i många år men utan att någon lagändring skett.