Tidigare i sommar fick bilder från en badplats i Skåne stor spridning i sociala medier. Bilderna visade kontrasten mellan en kvinna iförd heltäckande kläder, så kallad abaya, som badade jämte sin man som enbart bar badbyxor. I inlägget kritiserades det invandrade kvinnoförtrycket och fastslogs att jämställdhet är ett minne blott i “det nya Sverige”. Nu har åklagare inlett en förundersökning om hatbrott.

Det var den 26 juni som Jenny Piper, tidigare medlem inom SD Skåne, författade inlägget som i skrivande stund har resulterat i över 17 000 kommentarer och 1600 delningar på Facebook.

LÄS ÄVEN: Frågade känd slöjaktivist om mannen tvingat på henne slöjan – åtalas

Piper: “Uppenbart kvinnoförtryck”

I inlägget visar Piper upp två bilder från en sandstrand i Ystad och skriver “Qatar, Saudiarabien? Nej, Sverige Ystad 2020!”.

Vidare kommenterar Piper hur det är både ofräscht och vidrigt att en kvinna tvingas bada fullt påklädd medan mannen kan ha enbart badbyxor. Därefter konstaterar hon att “jämställdhet mellan könen numera är ett minne blott!”.

DEN NYA SVERIGEBILDEN
Qatar? Saudiarabien? Nej, Sverige Ystad 2020! Mitt bland badande svenskar i vanliga badkläder badar kvinnan i tält, medan mannen så klart har enbart badbyxor. Rätt så ofräscht och vidrigt med tanke på det uppenbara kvinnoförtrycket! Tack Sveriges syltryggar till politiker som skapat det nya Sverige där vi alla tvingas acceptera den nya Sverigebilden oavsett vad vi tycker om saken och där jämställdhet mellan könen numera är ett minne blott!
#detnyasverige

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=877146652808434&id=100015393210085

Statsradion tar ställning: “Hatbrottsmotiv”

På torsdagen publicerade Sveriges Radio ett inslag där man sökt upp paret, Nemer och Essra, för att berätta hur förfärligt det är att någon fotograferar på offentlig plats utan att först fråga. Detta trots att parets ansikten inte syns på fotografierna som är tagna bakifrån och på avstånd.

– Det känns som om alla tittar på mig för att jag bär slöja. Det stör mig och jag tänker verkligen efter innan jag går hemifrån, berättar Esraa på engelska eftersom hon i motsats till sin man inte har lärt sig svenska.

Statsradion rapporterar att paret har polisanmält privatpersonens fotografering och Facebookinlägg. Det framgår också att åklagare har beslutat att inleda en förundersökning om ofredande med hatbrottsmotiv.

Sveriges Radio har själva tagit bilder av paret på stranden, dessutom på nära håll och med ansiktena väl synliga. I bildtexten namnges dessutom personerna.

Piper till Samhällsnytt: “Hur kan det vara ett hatbrott?”

Samhällsnytt kontaktade Piper för att höra hur hon ser på uppgiften att polisen utreder hennes publicering som ett hatbrott. Hon är förvånad över uppgiften och berättar att det är ingenting som hon själv har informerats om och frågar, “hur kan det vara ett hatbrott?”.

Piper vill dock inte kommentera uppgiften närmare förrän utredningen är klar.

Vänsterradikal statsreporter 

Samhällsnytt har tittat närmare på statsreportern Helena Stenkvist Söderlin som står bakom inslaget om paret. I sociala medier följer hon en rad politiska konton.

Det rör sig uteslutande om vänsterradikala och asylaktivistiska konton som anordnar gatuprotester “för att ta tillbaka asylrätten”. Nedan följer ett axplock:

Lade ned utredning mot rapartist som uppmanade till mord.

Tidigare i veckan kunde Samhällsnytt berätta att utredningen mot en bland unga välkänd YouTube-profil och rapartist som spred rashat och uppmanade till mord på vita personer i Sverige har lagts ned.

Polisen mottog mängder av anmälningar men trots tydliga videobevis menar åklagare vid Södra Skånes åklagarkammare att man inte kan åtala rapparen eftersom han inte menade allvar och ville väcka en debatt.

Det är samma åklagarkammare som nu beslutat gå vidare och utreda den aktuella publiceringen i sociala medier som hatbrott.

https://www.youtube.com/watch?v=xp_0Z5w-3_k&feature=emb_title

LÄS ÄVEN: Utredning mot rapartist som uppmanade till mord på vita lades ned: “Inget allvarligt menat”

authorimage